Open Site Navigation

A Georgian Home

Forehouse

The project originated from our client’s decision to move from the city to the countryside - to find a home with more space, a garden and direct access to the countryside for family walks.  Forehouse presented a unique opportunity to fulfil this dream and our clients fell in love with the symmetry, proportion and understated character of this wonderful Georgian house.

 

‘The opportunity of creating a really curious and interesting home marrying up the main house to the two wings and garden, is why we find ourselves embarking on such a project.’

Our proposals open up the rear of the property, simplify circulation and re-establish the generous proportions and order of the original house.  This is achieved through the introduction of a glazed link that connects the house, side wings and the courtyard.  A new kitchen connects the principle living spaces and acts as a transitional space between the old and new.  

 

The two wings are transformed through enhanced volume, exposed structure and natural light. The new spaces open-up  to a walled garden and courtyard to the south allowing this aspect and orientation to be enjoyed.  The internal spaces have been designed to accommodate home working and self-contained guest accommodation.

Our clients wanted the house to feel like a retreat for their family and friends to visit and stay.

 

The proposals create a warm and welcoming environment for entertaining and in parallel provide functional spaces that support our clients daily rituals.

Follow Us

twitter logo
youtube logo
instagram logo
llinkedin logo
facebook logo

Studio Locations

Join Our Newsletter

Thanks for subscribing